Eiropas standartizācijas organizācijas aptur sadarbību ar Krievijas un Baltkrievijas standartizācijas organizācijām

04.03.2022

2022. gada 3. martā Eiropas Standartizācijas komitejas (CEN) un Eiropas Elektrotehnikas standartizācijas komitejas (CENELEC) prezidijs pieņēma lēmumu apturēt sadarbības līgumus ar Krievijas un Baltkrievijas standartizācijas organizācijām “Gost R” (līdzšinējo “Rosstandart”) un “BELST”, Eiropas un Āzijas starpvalstu padomi (EASC), kā arī sniegt atbalstu Ukrainas standartizācijas organizācijai (DSTU).

Lasīt

Publicēts jauns nacionālais standarts par transportlīdzekļu ugunsdzēsības pārklājiem

24.02.2022

2022. gada 24. februārī publicēts standarts LVS 1071:2022 “Transportlīdzekļu ugunsdzēsības pārklāji”, kas izstrādāts un apstiprināts LVS standartizācijas tehniskajā komitejā LVS/STK/24 "Ugunsdrošība un darba vide".

Standarts nosaka prasības vienreiz un vairākkārt lietojamiem stikla šķiedras auduma ugunsdzēsības pārklājiem, kuri paredzēti sauszemes transportlīdzekļu un dažāda tipa bateriju dzēšanai to aizdegšanās gadījumā.

Lasīt

EK prezentē jauno Eiropas standartizācijas stratēģiju

03.02.2022

Šī gada 2. februārī Eiropas Komisija prezentēja jauno standartizācijas stratēģiju, kurā izklāstīta pieeja standartiem vienotajā tirgū, kā arī globālā mērogā.

Stratēģijas mērķis ir reaģēt uz nepieciešamību Eiropai stiprināt standartu stratēģisko lomu vienotajā un globālajā tirgū. Tas nosaka ceļu, kā labāk atbalstīt Eiropas konkurētspēju un stratēģisko autonomiju, atvieglot Eiropas inovāciju izplatīšanu un nodrošināt, ka Eiropas un starptautiskie standarti atbilst ES interesēm un vērtībām.

Lasīt

Publicēta CEN-CENELEC darba programma 2022. gadam

02.02.2022

No cīņas pret globālo sasilšanu līdz digitālajām tehnoloģijām, no ilgtspējīgas ekonomikas atveseļošanās veicināšanas līdz stratēģiskās autonomijas meklējumiem – 2022. gadā Eiropai būs jāpieņem vairāki nozīmīgi lēmumi. Šajā kontekstā Eiropas standartiem ir ļoti svarīga loma: darbojoties funkcionējošas un iekļaujošas sistēmas ietvaros, Eiropas standartizācija var palīdzēt sniegt risinājumus esošajiem izaicinājumiem un atbalstīt ES mērķus.

Kā katru gadu, darba programma sniedz pārskatu par galvenajām standartizācijas norisēm un stratēģiskajām prioritārajām jomām, kuras CEN un CENELEC plāno ieviest 2022. gadā 14 uzņēmējdarbības nozarēs.

Lasīt

LEVA ieguldījums elektroenerģētikas jomas standartizācijā

31.01.2022

Latvijā ir reģistrētas 57 standartizācijas tehniskās komitejas (STK). Viena no aktīvākajām komitejām ir LVS/STK 51 "Elektroenerģētika", kuras viena no aktīvākajām dalīborganizācijām ir Latvijas Elektromateriālu vairumtirgotāju asociācija (LEVA).

Aicinājām tās pārstāvjus, valdes priekšsēdi Valeriju Bariševu, pilnvarnieku Denisu Beļajevu un ekspertu Gati Gaņģīti pastāstīt par asociācijas darbu šajā standartizācijas jomā.

Lasīt