LVS vadītājs Ingars Pilmanis ievēlēts CEN un CENELEC valdēs

30.06.2022

2022. gada 23. jūnijā Eiropas Standartizācijas komitejas (CEN) un Eiropas Elektrotehnikas standartizācijas komitejas (CENELEC) Ģenerālajā asamblejā "Latvijas standarts" (LVS) vadītājs Ingars Pilmanis tika ievēlēts CEN administratīvās valdē un pārvēlēts uz nākamo termiņu CENELEC administratīvajā valdē. Šos pienākumus I. Pilmanis pildīs divus gadus – no 2023. gada 1. janvāra līdz 2024. gada 31. decembrim.

Lasīt

Noslēdzies BIM apmācību kursu pavasara semestris

30.06.2022

17. jūnijā noslēdzās pavasara sesija BIM apmācību kursiem, kurus organizēja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības digitalizācijas centrs (BDC). Apmācības, kas notika gan klātienē, gan attālināti un turpināsies rudenī, paredzētas būvniecības nozaru speciālistiem ar mērķi paaugstināt kompetenci un zināšanas par darbu BIM vidē.
Notikušajās 15 praktisko kursu un 4 praktisko semināru nodarbībās apmācīti 507 dalībnieki.

Lasīt

Publicēts CEN-CENELEC darbības pārskats par paveikto 2021. gadā

29.06.2022

2022. gada 28. jūnijā publicēts Eiropas Standartizācijas komitejas (CEN) un Eiropas Elektrotehnikas standartizācijas komitejas (CENELEC) ziņojums par darbības rezultātiem un īstenotajām daudzveidīgajām standartizācijas aktivitātēm 2021. gadā.

Lasīt

Sākusies pieteikšanās BIM tehnoloģiju bezmaksas kursiem

08.04.2022

Sākusies pieteikšanās būves informācijas modelēšanas (BIM) tehnoloģiju apmācībām, ko organizē Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības digitalizācijas centrs (BDC).

Apmācības paredzētas būvniecības nozaru speciālistiem ar mērķi paaugstināt kompetenci un zināšanas par darbu BIM vidē. Dalība kursos ir bez maksas. Tie notiks gan klātienē, gan attālināti.

Lasīt

Aicinām iesaistīties STK izveidē spēļu un rekreācijas sporta laukumu jomā

22.03.2022

LVS informē par jaunas standartizācijas tehniskās komitejas LVS/STK „Spēļu un rekreācijas sporta laukumi” izveidošanu un aicina ieinteresētās puses deleģēt ekspertus dalībai dibināšanas sanāksmē, kas notiks š.g. 12. aprīlī plkst. 11. 00 (attālināti, MS Teams).

Piedalīties var ikviens, kas ir ieinteresēts standartizācijā attiecīgajā jomā – ražotāji, tirgotāji, patērētāju tiesību aizsardzības organizācijas, valsts un nevalstiskās organizācijas, akadēmiskās un pētniecības organizācijas u.c.

Lasīt