1162 būvniecības profesionāļi pilnveidojuši zināšanas BIM lietošanā

14.12.2022

Ar 1162 būvniecības profesionāļu izglītošanu noslēdzies Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības digitalizācijas centra (RTU BDC) organizētais 2022. gada apmācību projekts būvspeciālistu kompetences paaugstināšanai būves informācijas modelēšanas (BIM) praktiskajā lietošanā projektēšanas un būvdarbu procesos.


Dalībnieku skatījumā kursi bija vērtīgi, lietderīgi un ļoti labi organizēti.

Lasīt

BIM FORUMS 2022 pulcē digitālās būvniecības ekspertus

06.12.2022

25. novembrī Rīgā, viesnīcā Radisson Blu Latvija norisinājās būvniecības digitalizācijai veltīta konference BIM FORUMS 2022, kuru organizēja SIA "BIM Solutions" ar SIA “Latvijas standarts” atbalstu. Pasākums klātienē pulcēja nozares vadošos ekspertus, kas dalījās pieredzē būves informācijas modelēšanas (BIM) prasību noteikšanā un to izpildē.

FORUMA mērķis bija pieredzes apmaiņa starp BIM prasību izstrādātājiem (pasūtītājiem) un prasību izpildītājiem.

Lasīt

Ar LVS atbalstu notiks būvniecības digitalizācijas tehnoloģiju hakatons “BIMHack 2022”

01.12.2022

No 12. līdz 16. decembrim tiešsaistē norisināsies pirmais būvniecības digitalizācijas tehnoloģiju hakatons «BIMHack 2022», lai vairotu izpratni un zināšanas par būvniecības procesa digitalizāciju un sekmētu sabiedrības un industrijas pārstāvju iesaisti būvniecības inovāciju attīstībā.

Tajā aicināti piedalīties visi, kuri studē vai interesējas par būvniecības digitalizāciju.

Lasīt

LVS turpina sniegt atbalstu kolēģiem Gruzijā

14.11.2022

No 2022. gada 7. līdz 11. novembrim “Latvijas standarts” (LVS) eksperti darba vizītē apmeklēja Tbilisi, Gruziju, noslēdzot LR Ārlietu ministrijas attīstības sadarbības granta projektu “Gruzijas un Moldovas nacionālo standartizācijas institūciju kapacitātes stiprināšana MVU atbalsta instrumentu izveidei par atbilstības novērtēšanas prasībām ES vienotajā tirgū”.

Lasīt

LVS stiprina sadarbību ar kolēģiem Moldovā

07.11.2022

No 2022. gada 31. oktobra līdz 5. novembrim “Latvijas standarts” (LVS) eksperti devās darba vizītē uz Kišiņevu, Moldovu, īstenojot LR Ārlietu ministrijas attīstības sadarbības granta projektā “Gruzijas un Moldovas nacionālo standartizācijas institūciju kapacitātes stiprināšana MVU atbalsta instrumentu izveidei par atbilstības novērtēšanas prasībām ES vienotajā tirgū” paredzētās aktivitātes.

Lasīt