LVS standartizācijas darba programma 2022. gadam

27.01.2022

LVS publicējusi standartizācijas darba programmu 2022. gadam. Tā ietver nacionālo standartu izstrādes un pārskatīšanas, kā arī nacionālo pielikumu sagatavošanas aktivitātes standartizācijas tehniskajās komitejās (STK) šim gadam.

Apjomīgākais darbs sagaidāms siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju (LVS/STK 01), ugunsdrošības un darba vides (LVS/STK 24) un būvniecības (LVS/STK 30) jomās.

Lasīt

Rosina izveidot jaunu CEN standartizācijas tehnisko komiteju medicīniskās attēlveidošanas kvalitātes jomā

18.01.2022

Francijas Nacionālā standartizācijas institūcija (AFNOR) ir ierosinājusi izveidot jaunu Eiropas standartizācijas tehnisko komiteju CEN/TC "Medicīniskās attēlveidošanas kvalitāte pacientu aprūpes sniegšanas gaitā".

Tās darbības joma: standartizācija medicīniskās attēlveidošanas un radiodiagnostikas jomā. Tas ietver medicīnisko attēlveidošanu diagnostikas un ārstniecības nolūkos - procedūras, izmantojot jonizējošo un elektromagnētisko starojumu vai ultrasonogrāfiju, kas tiek veikta klātienē vai attālināti (teleradioloģija).

Lasīt

Vairāk nekā 800 būvspeciālistu šogad papildinājuši BIM teorētiskās zināšanas un prasmes

29.11.2021

Sekmīgi noslēdzies 2021. gadā īstenotais apmācību projekts, kurā vairāk nekā 800 būvniecībā iesaistīto speciālistu bez maksas varēja paaugstināt savas prasmes un papildināt zināšanas būves informācijas modelēšanas (BIM) praktiskajā pielietošanā projektēšanas un būvdarbu procesos, kā arī ieviešanā savos uzņēmumos.

Kopumā notika divdesmit septiņas praktisko kursu un semināru grupu nodarbības. Pielāgojoties epidemioloģiskajai situācijai, kursi notika attālinātā formātā, kas ļāva tajos piedalīties visu Latvijas reģionu pārstāvjiem.

Lasīt

LVS ekspertu darba vizīte Gruzijā

20.10.2021

No 2021. gada 4. līdz 8. oktobrim “Latvijas standarts” (LVS) un SIA “Tilde” pārstāvji devās darba vizītē uz Tbilisi, Gruziju, lai īstenotu LR Ārlietu ministrijas granta projektā “Atbalsts ilgtspējīgas infrastruktūras izveidei moderno valodu tehnoloģiju izmantošanai Gruzijas valsts pārvaldē, piedāvājot automātiskās tulkošanas risinājumus un paplašinot standartizācijas jomā izveidotās mašīntulkošanas platformas sniegtās iespējas” paredzētās aktivitātes.

Projekta partneri ir Gruzijas Nacionālā standartu un metroloģijas aģentūra (GeoSTM), ar kuru LVS sadarbojas jau kopš 2017. gada, kā arī Gruzijas Valsts valodas departaments (VVD), ar kuru sadarbība uzsākta 2020. gada projekta ietvaros.

Lasīt

Pasaules standartu dienas pasākums

15.10.2021

2021. gada 14. oktobrī par godu Pasaules standartu dienai LVS organizēja pasākumu, kurā standartizācijas procesa dalībnieki, uzņēmēji un interesenti tika iepazīstināti ar aktualitātēm Latvijā un pasaulē, un praktisko pieredzi standartizācijas darbā dažādās nozarēs.

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, pasākums notika tiešsaistē, kopumā tajā piedalījās 64 dalībnieki.


Lasīt