Metroloģijas biroja ekspertu projekta vizīte Uzbekistānā

29.09.2023

No 25. līdz 29.septembrim LR Ārlietu ministrija attīstības sadarbības projekta darba vizītē devās trīs Metroloģijas biroja (LatMB) eksperti - vadītāja vietnieks Mārtiņš Bambītis, un metroloģijas inženieri Larisa Švedova un Tatjana Žandarova.

Vizītes gaitā organizētas tikšanās un īstenota pieredzes apmaiņa ar Uzbekistānas Metroloģijas institūta (UzNIM) speciālistiem.

Lasīt

Uzbekistānas metroloģijas eksperti apgūst Latvijas pieredzi

14.08.2023

Šī gada jūnijā, jūlijā un augustā LR Ārlietu ministrijas Attīstības sadarbības granta projektā Rīgā viesojās trīs Uzbekistāna Metroloģijas institūta (UzNIM) ekspertu delegācijas, lai gūtu Latvijas pieredzi dažādās metroloģisko mērījumu jomās.

Projekta vizīšu rezultātā UzNIM darbinieki ieguva jaunas un vērtīgas zināšanas, iemaņas un tehnisko kompetenci references etalonu kalibrēšanā elektrisko, masas un ģeometrisko mērījumu jomās.

Lasīt

Rosina izveidot jaunu CEN tehnisko komiteju “CO₂ uztveršana, transportēšana, izmantošana, uzglabāšana un oglekļa uzskaite”

09.08.2023

Nīderlandes nacionālā standartizācijas institūcija (NEN) rosina veidot jaunu Eiropas Standartizācijas tehnisko komiteju (CEN/TC) “CO₂ uztveršana, transportēšana, izmantošana, uzglabāšana un oglekļa uzskaite” (CO₂ capture, transportation, utilization, storage and carbon accounting).

Darbības joma: standartu izstrāde un citas standartizācijas aktivititātes; saskaņotas oglekļa uzskaites sistēmas izstrāde.

Lasīt

Pieredzes stāsts: standarti mūsu bērnu drošībai

20.07.2023

LVS/STK 58 “Spēļu un rekreācijas sporta laukumi” priekšsēdētājas, SIA “Play Inspect” vadītājas un inspektores Jolantas Kušneres pieredzes stāsts par dalību standartizācijā un rotaļu un sporta laukumu drošību.

"Esmu priecīga, ka kopumā bērnu rotaļu un sporta laukumu joma Latvijā attīstās. MK noteikumu izdošana ir palīdzējusi pievērst uzmanību drošībai, aktuāli kļuvuši ar jomu saistītie drošības standarti, palielinājusies interese no pašvaldībām un uzņēmumiem uzzināt vairāk par drošību un tās ieviešanu praksē."

Lasīt

Rosina izveidot jaunu CEN un CENELEC apvienoto tehnisko komiteju “Digitālā produkta pase”

04.07.2023

Vācijas Standartizācijas institūts (DIN) un Vācijas Elektrotehnikas standartizācijas komisija (DKE) rosina veidot jaunu Eiropas Standartizācijas (CEN) un Elektrotehnikas standartizācijas (CENELEC) apvienoto tehnisko komiteju (CEN-CLC/JTC) “Digitālā produkta pase” (Digital Product Passport).

Jaunā tehniskā komiteja būs atbildīga par horizontālo standartu izstrādi saistībā ar Eiropas īpašajiem priekšnosacījumiem, tiesību aktiem un politiku. Standartu mērķis ir sniegt ieteikumus, prasības, metodoloģijas un rīkus, lai atbalstītu un novērtētu pāreju uz aprites ekonomiku.

Lasīt