Noslēgušās apmācības par koka būvkonstrukciju projektēšanas un būvju būvniecības risinājumiem

21.12.2023

No 2023. gada 30. oktobra līdz 30. novembrim Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU) sadarbībā ar SIA "Latvijas standarts" (LVS) īstenojusi 14 apmācību seminārus “Koka būvkonstrukciju projektēšana un būvju būvniecības risinājumi”. Kopumā apmācību semināros piedalījās 373 dalībnieki.

Semināru mērķis bija paaugstināt būvniecības nozares speciālistu kompetenci par koka izmantošanu būvniecībā - koka konstrukciju projektēšanu, būvniecību, ugunsdrošību u.c. jautājumiem -, tādējādi veicinot koka būvmateriālu un būvizstrādājumu izmantošanu dažādos būvniecības projektos.

Lasīt

Būvniecības inovāciju hakatonā "BIMHack 2023" uzvar ideja par zaļo sūnu sienu ēku fasādēm

20.12.2023

Būvniecības inovāciju hakatonā "BIMHack 2023", kuru jau otro gadu īstenoja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centrs sadarbībā ar LVS un citiem partneriem, ir uzvarējusi ideja par zaļo sūnu sienu ēku fasādēm, kas palīdzētu risināt gaisa piesārņojuma problēmu. Tehnoloģijai par pamatu tiek izmantoti utilizējami saules paneļi, vienlaikus risinot arī saules enerģijas industrijas atkritumu problēmu.

Piecu dienu laikā hakatonā tika radīti inovatīvi risinājumi, kā arī izveidotas starpdisciplināras komandas, kas sākotnēji pieteica 12 idejas trijos tematiskajos virzienos – drošība, ilgtspēja un produktivitāte. Pasākuma noslēgumā savas idejas žūrijai prezentēja deviņas komandas.

Lasīt

Vairāk nekā 500 būvniecības speciālisti papildinājuši zināšanas un prasmes BIM kursos

14.12.2023

2023. gada decembrī noslēdzās projekts „Apmācību programmas izstrāde un īstenošana BIM praktiskai pielietošanai projektēšanas un būvdarbu procesu ietvaros”, kura ietvaros SIA “Latvijas Standarts” (LVS) sadarbībā ar SIA “BIM Solutions” sniedza iespēju būvniecības industrijas speciālistiem bez maksas apgūt BIM (Būves informācijas modelēšanu) ar mērķi paaugstināt kompetenci un prasmes darbam BIM vidē.

Projekta ietvaros tika apmācīti vairāk nekā 500 dalībnieki 11 dažādās tēmās, kurās tika apgūts gan vispārējs ieskats BIM terminoloģijā un ieviešanā uzņēmumā, gan praktiskas iemaņas BIM izmantošanā projektēšanā un būvdarbu procesos.

Lasīt

Jau otro gadu notiks būvniecības inovāciju hakatons «BIMHack»

27.11.2023

No 11. līdz 15. decembrim norisināsies būvniecības inovāciju hakatons "BIMHack 2023", kuru jau otro gadu organizē Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centrs (ZIC), sadarbojoties ar RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultāti, Latvijas nacionālo standartizācijas institūciju SIA "Latvijas standarts" un citiem partneriem.

Pasākumā aicināti piedalīties profesionāļi, studenti, pētnieki un entuziasti, kuriem ir saistoša būvniecības digitalizācijas un inovāciju tēma.

Lasīt

Attīstības sadarbības projekta noslēguma vizīte Taškentā

06.11.2023

Noslēdzot 2022. gadā uzsākto LR Ārlietu ministrijas granta attīstības sadarbības projektu, no 2023. gada 30. oktobra līdz 3. novembrim LVS valdes loceklis Ingars Pilmanis, projektu vadītājs Kaspars Milaševičs, sadarbības partnera “Tilde” valdes priekšsēdētājs Artūrs Vasiļevskis un starptautiskās biznesa attīstības direktors Kaspars Kauliņš darba vizītē viesojās Taškentā (Uzbekistānā).

Vizītes mērķi bija gūt pārliecību par uzbeku kolēģu pieredzi darbā “Tilde” izstrādāto mašīntulkošanas platformu un vienoties par turpmāko sadarbību, kā arī veidot kontaktus un attīstīt sadarbības iespējas valodu tehnoloģiju jomā ar dažādu valsts un privātā sektora organizāciju pārstāvjiem.

Lasīt